Vilka är W|Y?

Varumärket grundades av två killar som hade ett återkommande problem, att hitta ett snyggt och exklusivt mobilskal för en slant som plånboken tillåter.

Efter att ha letat på marknaden en längre tid så blev man snabbt trött på dyra, plastiga skal som oftast förekommer i marknaden. Därför tog de saken i egna händer och började söka efter ett nytt alternativ som kunde uppfylla kraven, då upptäcktes Alcantara.

Vad är Alcantara?

Alcantara, som ofta förknippas med mocka, är ett eftertraktat syntetmaterial som används i allt från kläder och accessoarer till inredningar i bilar, båtar och flygplan. Det började produceras i Japan på 70-talet men håller numera till i en fabrik i Italien, Milano. Materialet består av 68% polyester och 32% polyuretan vilket gör det billigare och lättare att rengöra än mocka och har en snäll påverkan på miljön. Sedan 2009 har Alcantara certifierat som koldioxidneutralt, den aktiva ingrediensen kan minska och kompensera koldioxidutsläppen.

Har du samma problem där du ständigt letar efter något unikt för ett schysst pris? Då har vi inga tvivel på att du kommer älska W|Y lika mycket som vi!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen